Британська пара клонувала померлого домашнього улюбленця

Пара з Великої Британії клонувала свого пса за $100 тис. і тепер отримає двоє ідентичних цуценят

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Naked Science.

Пес Ділан 26 грудня стане першим у Великій Британії домашнім улюбленцем, який практично "повстане з мертвих". Господарі собаки Лаура Жак і Річард Ремде з Йоркшира, віддали фахівцям південнокорейської компанії Sooam Biotech Research Foundation, яка надає послуги з клонування собак пару зразків шкіри свого улюбленця. 

Із зразків біологи витягли ДНК, а потім помістили її в яйцеклітину собаки, з якої попередньо видалили її власний ген. Впливаючи на неї надзвичайно слабкими електричними розрядами, вони ініціювали клітинний розподіл, а потім помістили майбутній ембріон в матку сурогатної собаки-матері.  

Тепер Лаура і Річард чекають одразу двох нащадків свого улюбленця - вірніше, дві його абсолютно ідентичні копії, які повинні з'явитися на світ вже завтра.

"Думаю, я буду сприймати їх, як цуценят Ділана, хоча у них будуть всі 100% його ДНК", - сказала в інтерв'ю Лаура.

До речі, для експертів Sooam ця робота теж стала унікальною: через втрати першого зразка їм вперше довелося працювати з ДНК, витягнутої аж 12 днів після смерті "об'єкта". Звичайний час, відпущений на виділення ДНК, становить близько п'яти днів за умови зберігання в холодильнику (заморожувати померлого вихованця фахівці Sooam не рекомендують).