Корбана привезли до Києва

Лідера партії УКРОП Геннадія Корбана привезли до Києва у супроводі шести автобусів автоматників на примусове медичне обстеження

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Приїзду Корбана очікували його адвокат Оксана Томчук та нардепи Олександр Дубінін та Андрій Денисенко.

Політика привезли до Києва о шостій ранку. Наразі кортеж вирушив до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи. 

Пізніше стало відомо, що автомобілі Служби безпеки України блокують журналісти та нардепи. Потім колона вирушила до СБУ.

Учора ввечері Корбан отримав виклик на проведення медичної експертизи, яка мала відбутися в Дніпропетровську в четвер, 24 грудня, о 9:00. Лідер УКРОПу прибув до установи, але його не обстежили, а представники прокуратури повідомили, що постанова про проведення експертизи скасована, а експертиза призначена в Київському інституті експертиз, і Корбан мусить там бути у четвер до 18:00.

"Оскільки дістатися до Києва за цей час неможливо ні літаком, ні потягом, ми дали телеграму, і я особисто зв'язалась з керівником слідчої групи Макєєвим, з яким погодила питання переносу і узгодження дати експертизи. Доречи, повідомивши про те, що ми згодні. Слідчий погодився і сказав, що набере трохи згодом, щоб визначитись з датою, але потім зі зв'язку зник", - написала у соціальній мережі адвокат Корбана Оксана Томчук.

Але впродовж дня Дніпровський суд Києва розглянув і задовольнив клопотання про примусове медичне обстеження і примусовий привід Корбана. При цьому, за словами Томчук, клопотання розглядалося без участі захисту політика.

Фото: ТСН