Російський штангіст під дією допінгу став чемпіоном і рекордсменом світу

Російський важкоатлет, чемпіон і рекордсмен світу у вазі понад 105 кг Олексій Ловчев тимчасово відсторонений від змагань через порушення антидопінгових правил

У пробі спортсмена виявлені сліди іпамореліна - речовини, що стимулює вироблення гормонів росту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Міжнародну федерацію важкої атлетики.

 Крім Ловчева, від змагань відсторонені росіяни Ольга Зубова, Олексій Косов і Ольга Афанасьєва - також через позитивні результати допінг-проб, які були взяті у спортсменів під час виступу на чемпіонаті світу 2015 в Х'юстоні.

На ЧС-2015 Ловчев здобув золоту медаль чемпіонату світу зі світовим рекордом (475 кг). Зубова є бронзовим призером ЧС-2015 у вазі до 75 кг. Афанасьєва у ваговій категорії до 69 кг показала 4-й результат, Косов у категорії до 94 кг - 7-й результат.

У списку 17 тимчасово відсторонених важкоатлетів - срібний та бронзовий призер ЧС-2015 в категорії до 94 кг Алмаз Утєшов і Жассулан Кидирбаєв (обидва - Казахстан), срібний призер Кван Сон Кім (КНДР, до 77 кг).