Терористи все частіше вдаються до провокацій у нейтральній смузі

Протягом минулого дня бойовики обстрілювали позиції сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, штатного озброєння ББМ і мінометів калібру 82 мм

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний спротив".

"В районі н. п. Піски піхотна група терористів застосувала 82-х мм міномети з нейтральної смуги, по позиціях поблизу н. п. Опитне бойовики стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецького озброєння з боку аеропорту м. Донецьк і н. п. Спартак", - йдеться у повідомленні.

Крім того, південні та західні окраїни Авдіївка були обстріляні з 82-х мм мінометів і АГС-17. Застосування терористами ЗУ-23-2 та стрілецької зброї по позиціях сил АТО зафіксовано в районі населених пунктів Жованка - Зайцеве.

"В районі н. п. Новгородське група бойовиків на двох армійських вантажівках і чотирьох БТР і БМП заїхала на нейтральну смугу, де розгорнулася в бойовий порядок. 20-25 терористів почали обстріл лінії оборони наших військ, терористи, що залишилися, розбилися на вогневі групи і прикривали стріляючих", - зазначили в ІС.

Відзначається, що третя група бойовиків участі у вогневій провокації не брала, а вела уважне спостереження за позиціями і тилами сил АТО, використовуючи оптико-електронне обладнання.