Звільнений речник Російської православної церкви прогнозує Росії катастрофу

Протоієрей Всеволод Чаплін, якого в четвер звільнили з посади офіційного представника Російської православної церкви (РПЦ), говорить, що Росію чекає катастрофа

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

За словами священика, ситуація в Росії продовжить погіршуватися через відсутність суспільної дискусії та прагнення влади "замовчати якісь проблеми".

"Якщо ми будемо намагатися замовчати якісь проблеми, ми можемо відкласти катастрофу на рік або на два, але цим ми зробимо її неминучою", - попередив Чаплін.

"Деякі вважають, що потрібно мінімізувати суспільну дискусію, не помічати того, що відбувається в умах людей, у сфері спілкування між людьми, і так ми спокійніше доживемо до 2017-го або 2018-го року. Панове, так не буде", - додав Чаплін.

"Охоронительство, яке намагається зачистити сферу ідей, закрити ключові питання для сьогодення і майбутнього країни та світу, люди, які так вважають і діють, здійснюють політичне самогубство - їх не буде", - стверджує протоієрей.

Всеволод Чаплін шість років був фактично офіційним представником РПЦ. Він висловлювався за багатьма резонансними приводами і асоціювався з консервативним крилом в керівництві РПЦ, зазначає Російська служба BBC.

Наприклад, Чаплін казав, що це "Господь йому відкрив", що він засуджує панк-молебен "Богородице, Путіна прожени", який влаштували дівчата з Pussy Riot.