У авіакомпанії Air France проходить страйк працівників

Представники двох французьких профспілок UGICT та ВКТ сьогодні розпочали одноденний страйк працівників авіакомпанії Air France

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"У понеділок, 28 грудня, ми розпочали страйк наземного персоналу Air France", - заявили у профспілці ВКТ.

За словами її представників, акція протесту має на меті зупинити судові позови проти п'яти співробітників, яких обвинувачують у "надмірному насильстві" проти охорони авіакомпанії Air France. Інцидент стався через наміри французької авіакомпанії у найближчі два роки скоротити 3 тис. робочих місць. Зокрема, наступного року безробіття загрожує тисячі працівникам Air France, а у 2017 році – ще 2 тис. співробітників.

Водночас представники профспілки французьких пілотів Alter, у свою чергу, закликали провести страйки з 10 по 13 січня 2016 року. Причиною акцій протесту стали дисциплінарні розслідування участі пілотів в інцидентах 5 жовтня. Очікується, що дисциплінарний комітет Air France має покарати двох пілотів за їхню участь в інциденті.

У жовтні адміністрація французької компанії Air France звільнила перших п'ять співробітників без соціальних виплат за скоєння грубого насильства, що сталося в її офісі 5 жовтня. Тоді працівники Air France увечері увірвалися до штаб-квартири компанії у той момент, коли рада директорів обговорювала плани скорочення штату на майже 3 тис. осіб. Під час нападу постраждали охоронець, а також директор департаменту трудових відносин Ксав'є Бросета, якого "майже лінчували", і начальник відділу далекомагістральних рейсів П'єр Плісоньє, якому порвали сорочку й куртку. Допомогу в евакуації дирекції компанії надавали правоохоронці. Правління компанії одразу заявило, що має намір подати судовий позов до мітингувальників "за насильницькі дії".