У Києві бульвар Лепсе перейменують на честь Вацлава Гавела

Бульвар імені російського революціонера-більшовика в столиці можуть перейменувати на бульвар чеського письменника та правозахисника, першого президента незалежної Чехії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на повідомлення народного депутата України від фракції БПП Ірини Геращенко у Facebook.

"Отримала позитивну відповідь на наше з Марією Іоновою звернення до київського міського голови і Київради щодо можливості перейменування бульвару Івана Лепсе на честь видатного чеха Вацлава Гавела. В листі за підписом міського голови В. Кличка йдеться, що призупинено процес перейменування бульвару на честь Валентина Згуровського. А на найближчому засіданні комісії з питань перейменувань розглянуть питання про перейменування бульвару Лепсе на честь Вацлава Гавела. В тому числі враховуючи позицію Украінського інституту національноі пам'яті, самих киян, та й нас, скромних нардепів", - написала Геращенко.

Гавел був одним з лідерів дисидентського руху, протистояв радянському комуністичному режиму в Чехословаччині. Також він був драматургом та письменником.