В "Укроборонпромі" почали виробництво безпілотників, розроблених студентами КПІ

Перші зразки нових безпілотників Spectator українські військові отримають вже у грудні

Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому", передає Еспресо.TV.

"Spectator - розроблені студентами Київського політехнічного інституту і вироблені на ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, що входить до складу ДК "Укроборонпром". БпАК складаються із наземної станції керування та трьох безпілотних літальних апаратів", - йдеться у повідомленні.

Також повідомили технічні характеристики безпілотників: максимальна висота складає 2 км, швидкість – до 120 км/год, а тривалість безперервного польоту – до 2 годин.

"Безпілотник не потребує спеціальних вимог до стартової площадки та додаткових пристроїв для зльоту – він може стартувати навіть з руки. Пристрій можна додатково оснастити камерою денного/нічного бачення із 10-кратним зумом, тепловізійною і мультиспектральною камерами, фотокамерою високої роздільної здатності, датчиком радіаційного фону та іншим обладнанням", - зазначили у тексті. 

Повідомляється, що Spectator здатні розвідувати та моніторити водні й лісові масиви, нафто- і газопроводи, державний кордон, здійснювати аерофотозйомку та здійснюватись у пошуково-рятувальних операціях. Наземна станція БпАК забезпечує прийом і передачу сигналів на безпілотник на відстані до 30 км.

Командно-телеметричний канал передає інформацію про положення, параметри польоту і координації цілей, а також забезпечує програмування системи автоматичного керуванням БПЛА. Канал радіо-керування контролює БПЛА при подавленні системи супутникової навігації та керування цільовим навантаженням. Канал передачі відеосигналу передає зображення з цільового навантаження на наземну станцію керування.