В Україні удосконалили порядок виплат матерям-одиначкам та дітям, що не отримують аліментів

Уряд удосконалив порядок призначення допомоги одиноким матерям та дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалив 25 грудня, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну. 

"Допомога на дітей одиноким матерям (батькам) надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї. Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, становитиме різницю між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців", - йдеться в повідомленні. 

До того ж, Уряд установив, що для громадян, які звернуться у період січня-березня 2016 року за наданням допомоги одиноким матерям та тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину за новими умовами, зазначені допомоги призначаються з 1 січня 2016 року.

Постановою також передбачено налагодження обміну інформацією між структурними підрозділами соціального захисту населення та підрозділами ДФС, Пенсійним фондом тощо при призначенні допомог, які надаються із врахуванням доходу сім’ї.