Росія хоче свій Донбас, але фінансований з українського бюджету, - Снєгирьов

Росія намагається повернути нам Донбас, але вже не на умовах федерації чи конфедерації, про що говорилося раніше, а на умовах квазіутворень, які будуть підпорядковані Росії, але фінансуватимуться з бюджету України

Про це повідомив співголова Громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов в ефірі програми "Вечірній телеекспрес" на каналі Еспресо.TV.

За його словами, росіяни не зацікавлені у обстрілах на сході України, більше того – вони готові активно протидіяти новим обстрілам.

Снєгирьов вважає, що Росія готова до фізичного усунення винуватців обстрілів у зоні АТО.

"Якщо раніше спостерігалася ситуація, коли на передову засилали людей, які були правопорушниками, - вживали спиртні напої, чинили якісь злочини проти цивільного населення чи проти своїх поплічників, то тепер ми спостерігаємо зовсім іншу картину: чільне місце на передовій займають саме частини російських збройних сил чи найбільш дисципліновані частини самопроголошених республік", - зазначив громадський діяч.

Як наголосив він, таким чином росіяни чи їхні посіпаки намагаються уникнути звинувачень у порушенні Мінських домовленостей і посадити таким чином Україну за стіл переговорів, щоб нав’язати їхнє бачення не тільки подальшого розвитку конфлікту.

"Тут вже йдеться про те, що Росія намагається повернути нам ті території, але вже не на умовах Федерації чи Конфедерації, про що говорилося раніше, а думаю, скажімо, на умовах квазіутворень, які будуть підпорядковані Росії, але фінансуватиме їх бюджет України. За великим рахунком це буде не наше", - резюмував Снегирьов.