У Держдепі сказали, що думають про вбивство лідера сирійської опозиції

Вбивство одного з лідерів сирійської опозиційної організації "Джейш-аль-Іслам" Захрана Аллуша ускладнює зусилля, які докладають США та західні союзники в Сирії для забезпечення політичного переходу в країні від режиму Асада до демократичного уряду

Таку оцінку висловив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Нанесення авіаудару по Аллушу та організації "Джейш-аль-Іслам", а також інших опозиційних угрупованнях ускладнює зусилля, які обумовлюють сутність політичних переговорів та припинення вогню на всій території Сирії", - заявив Тонер.

Він підкреслив, що "Джейш-аль-Іслам" підтримала політичний процес, спрямований на завершення конфлікту, та бореться проти ІДІЛ.

"Вони також брали участь у конференції сирійської опозиції в Ер-Ріяді, яка стала ключовим кроком уперед у зусиллях на відновлення переговорів і політичного процесу з припинення конфлікту", - нагадав Тонер, додавши, що прогрес на цьому напрямі потрібен уже впродовж найближчих тижнів.

При цьому представник Держдепу висловив сподівання, що подібні авіаудари не заважатимуть надалі політичному врегулюванню, й сирійська опозиція братиме повноцінну участь у цих процесах. Він вкотре наголосив, що військового рішення конфлікту в Сирії не існує.