У ГПУ обіцяють довести, що людей на Майдані розстрілювали Зінченко та Аброськін

Генпрокуратура надасть в суді докази, які переконають, що колишні "беркутівці" Сергій Зінченко та Павло Аброськін є безпосередніми виконавцями тих злочинів, які їм інкримінують, - масового вбивства протестувальників на Майдані 20 лютого

Про це в ефірі "Громадського" повідомив старший прокурор Генеральної прокуратури України Олексій Донський, передає Еспресо.TV.

"Досудовим розслідуванням зібрана достатня і беззаперечна доказова база причетності цих обвинувачених до інкримінованих їм злочинів", - заявив він.

Донський пояснив, що з урахуванням обсягів кримінального провадження докази у ньому не можуть бути подані одночасно.

Встановлено порядок дослідження доказів, який, за словами старшого прокурора ГПУ, погоджувався сторонами, в тому чисті і сторонами захисту. Відповідно до цього порядку докази і надаються.

"Ті докази, які у суспільстві прийнято вважати вагомими, вони, виходячи з того порядку дослідження доказів, який встановлений, будуть надаватись на більш пізніх етапах. Ці докази, які стосуються безпосередньої участі цих обвинувачених та інших осіб, які діяли в підрозділі, до якого входили Аброськін і Зінченко, вчиняли масові умисні вбивства протестувальників", - додав Донський.

28 грудня Святошинський суд Києва продовжив термін утримання під вартою Павла Аброськіна і Сергія Зінченка до 25 лютого 2016 року.