Визначилися кращі спортсмени світу 2015 року

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIMP) визнала ямайського легкоатлета Усейна Болта і американську тенісистку Серену Вільямс кращими спортсменами 2015 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт AIMP.

Шестиразовий олімпійський чемпіон і 11-разовий чемпіон світу Усейн Болт в 2015 році здобув три золоті медалі на чемпіонаті світу в Пекіні: в бігу на 100 і 200 м, а також в естафеті 4х100 м. У голосуванні Болт випередив сербського тенісиста Новака Джоковича і аргентинського футболіста Ліонеля Мессі.

Серена Вільямс завершила рік на першій сходинці в світовому рейтингу WTA. Американка в нинішньому році виграла п`ять турнірів WTA, у тому числі Вімблдон, "Ролан Гаррос" і Australian Open. У суперечці за звання кращої спортсменки року Вільямс випередила володарку світового рекорду в бігу на 1500 м ефіопку Гензебе Дібаба та світову рекордсменку в бігу на 200 м голландку Дафне Схіпперс.

Кращою командою року була визнана футбольна "Барселона", яка виграла в 2015 році Лігу чемпіонів, чемпіонат і Кубок Іспанії, Суперкубок УЄФА, а також клубний чемпіонат світу. "Барса" випередила чоловічу збірну Нової Зеландії з регбі і баскетбольний клуб НБА "Голден Стейт Уорріорз".

 

Найкращі. Хто забрав головні футбольні трофеї у 2015 році