Яресько засумнівалась, що МВФ схвалить прийнятий податково-бюджетний пакет

Міністр фінансів Наталія Яресько повністю не впевнена в погодженні Міжнародним валютним фондом (МВФ) прийнятого податково-бюджетного пакета

Про це вона заявила на підсумковій прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час переговорів щодо бюджету у Верховній Раді  в наш пакет законів було внесено ряд змін, і вони вимагають окремого узгодження з МВФ. Я повністю не впевнена, що ці всі зміни будуть узгоджені", - сказала вона.

"Є питання і щодо зміни видаткової частини, є зміни і в податковій частини, оскільки ми з МВФ обговорили податковий кодекс 3630, який був представлений, але поки не розглянутий, і є питання, очевидно, і щодо структурних реформ", - додала міністр.

Вона уточнила, що мова йде про антикорупційні дії, реформах в охороні здоров'я, освіті, у пенсійній реформі і реформі соціальних витрат.

Таким чином, пояснила Яресько, схвалення бюджету, яке є передумовою надання нового траншу кредиту від МВФ, ще не є гарантією надання цього траншу.

Вона уточнила, що поки переговори по податково-бюджетному пакету з Фондом не проводилися, оскільки, з одного боку, триває підготовка фінальних текстів прийнятих документів, а, з іншого боку, в МВФ - різдвяні та новорічні канікули.

Міністр зазначила, що якщо МВФ все ж не узгодить всі положення бюджету на 2016 рік, то Мінфін може ініціювати внесення змін до прийнятого податково-бюджетний пакет.

"Будемо зміни до бюджету подавати, якщо буде підтримка", - сказала Яресько.