Україна ввела продуктове ембарго для Росії до серпня 2016. Список товарів

Ембарго на ввезення в Україну російських продуктів, горілки, пива, сигарет та інших товарів з Росії набирає чинності з 10 січня і триватиме до серпня 2016 року - або до скасування російського ембарго

Це випливає з постанови Кабінету міністрів України, опублікованого сьогодні на сайті Кабміну, передає Еспресо.TV.

У документі наголошується, що вступає в силу з 10 січня 2016 ембарго є відповіддю на дії влади РФ і діятиме до 5 серпня 2016 або до "скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України".

Відповідно до затвердженого офіційним Києвом чорним списком до цього моменту забороняється ввезення на територію України російських яловичини, свинини і м'яса птиці, риби, горілки, пива, сигарет з фільтром, кондитерських виробів, продуктів дитячого харчування, кормів для кішок і собак, а також ряду інших продуктів. Крім того, під заборону потрапили інсектициди і гербіциди російського виробництва, локомотиви та обладнання для залізниць і деякі інші товари.

Зазначимо, також Україна у відповідь на ембарго Росії встановлює з 2 січня 2016 року ставки ввізного мита режиму найбільшого сприяння для товарів походженням з РФ.