Створено шоколад, який не тане

Фахівці компанії Barry Callebaut заявили про те, що створили технологію, яка перемогла плавлення шоколаду

І вже почали випускати диво-плитки, що зберігають форму і консистенцію при температурі до 38°C - на 4°C більше, ніж здатний витримати звичайний шоколад, передає Еспресо.TV із посиланням на "Вокруг света".

Керівництво компанії доручило розробити своїм фахівцям теплостійкий шоколад з метою подальшого освоєння нових ринків. Новий шоколад планується продавати в країнах з більш теплим кліматом - на Середньому Сході, в Азії та Африці. У компанії відзначають, що шоколад користується в цих регіонах меншою популярністю саме через високу вартість доставки. Тим часом серед переваг теплостійкого шоколаду - якраз спрощені умови транспортування і зберігання.

Ідея створення шоколаду, не схильного впливу тепла, не нова: аналогічні технології розробляються декількома компаніями протягом десятиліть. Так, представники Hershey - компанії, що продає "тропічні плитки" з часів Другої світової війни, - заявляють, що їхній теплостійкий шоколад надійде в продаж протягом двох років.

А фахівці Nestle вважають, що можна створити шоколад, здатний витримувати нагрів і до 40°C. Співробітники лабораторії Cadbury вже в 2012 році розробили шоколад, що зберігає форму при такому температурному режимі довше трьох годин.

Раніше компанія Hershey заявила про плани випустити в продаж шоколад з додаванням амінокислоти L-тіанін, що міститься в зеленому чаї. Таке рішення було прийнято після проведення дослідження, в ході якого доведено, що темний шоколад і зелений чай - ідеальне поєднання для підвищення концентрації уваги.