Генічеськ залишився без газу через припинення реверсу з Криму

У Генічеському районі Херсонської області виникли проблеми з газопостачанням, через припинення реверсу з окупованого Криму

Про це під час брифінгу повідомив голова правління ПАТ "Херсонгаз" Альберт Зангієв, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

На думку заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Ігоря Шепелєва, ревер газу був зупинений в тому числі, й через припинення подачі електроенергії до Криму.

"У минулому сезоні був реверс газу і місто Генічеськ нормально увійшло у зимовий період. Цього року, на превеликий жаль, даного реверсу немає. Щоб мати можливість домовлятися щодо реверсу газу, потрібні певні політичні умови. На сьогоднішній момент для того, щоб розмовляти, нам потрібно буде вирішити певні питання, як подача електроенергії в Крим", — сказав Шепелєв.

Станом на 06:00 год. 4 січня поточного року тиск газу збільшився і наразі проводиться підготовка систем до подачі газу всім абонентам. Нині ж чиновники шукають шляхи вирішення питання газозабезпечення Генічеська.

2 січня 2016 року в Генічеську через пониження температури повітря нижче −14 C0 та обмеженою потужністю по видобутку газу Стрілкового родовища сталося пониження тиску на комунальному газопроводі.

Організовано чергування транспорту для доставки населення у разі потреби до пунктів обігріву. Крім того, за участю Генічеського РВ ГУ ДСНС та соціальних служб організовано черговий соціальний патруль.