Росія не купуватиме газ у Туркменістану

Російська компанія "Газпром" повідомила концерн "Туркменгаз", що з січня 2016 року відмовляється купувати газ в Туркменістану

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Один з партнерів "Туркменгазу", російське підприємство ТОВ "Газпром експорт", повідомило про припинення в січні 2016 року прийому туркменського природного газу. В основі такого рішення лежить змінена кон’юнктура на міжнародному газовому ринку, а також окремі економічні та фінансові питання, що виникли у "Газпром експорту", — йдеться в повідомленні.

Останніми роками "Газпром" щорічно купував 11 млрд кубометрів туркменського природного газу. У липні 2015 року міністерство нафти і газу Туркменістану повідомило, що Росія в 2015 році не сплатила за поставки, аргументувавши це глобальною економічною кризою і економічними санкціями.

Нагадаємо, в липні сайт міністерства нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменії назвав "Газпром" неплатоспроможним, бо з початку 2015 не платить за своїми боргами перед ДК "Туркменгаз"” за поставлені обсяги туркменського природного газу.