Дієтологи розповіли про шкідливість корисних продуктів

Продукти з позначками "низький вміст цукру", "низький вміст вуглеводів" чи "натуральний" можуть здатися правильним вибором. Але експерти зазначають, що на практиці виявляється зворотне

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Дієтологи розповіли, від яких продуктів варто відмовитися, незважаючи на запевнення в їх безпечності та корисності.

Продукти із замінниками цукру (сиропом агави, кокосовим цукром) дуже шкідливі, тому що вони небезпечніші, ніж звичайний цукор. Надлишок цукрозамінника в раціоні загрожує набиранням ваги і цілою низкою проблем, наприклад, виникненням карієсу.

Власне, продукти "без цукру" все одно містять цукор. Наприклад, 100 г білого цукру містять 406 кал, а у сиропі агави - 310 кал.

Різні поживні та вітамінні напої можуть містити до семи чайних ложок цукру на 500 мл (112 кал). Краще пити звичайну воду без добавок. Якщо ж хочеться урізноманітнити смакові відчуття, можна додати у воду фруктів.

Ще один "корисний" продукт - овочеві чіпси. Їх роблять з буряка, моркви. Але тут у будь-якому випадку додається сіль, яка підвищує тиск.

Рівень солі в овочевих чіпсах такий самий, як і в звичайних. Наприклад, у 28-грамовому пакеті овочевих чіпсів близько 130 кал, 7 г жиру і 260 мг солі. У звичайних чіпсах - 150 кал, 9 г жиру і 180 мг солі.

Окреме питання - енергетичні батончики з горіхів і фруктів. Мюслі-батончики на одну третину складаються з цукру (12,4 г цукру і 113 кал в середньому).

Дієтологи попереджають: знежирений йогурт і йогурт з ароматом, як правило, також містять багато цукру. В ідеалі в йогурті не має переважати більше 15 г цукру і 2 г жиру на 100 г. А в йогурті з низьким вмістом жиру близько 19 г цукру і 1,1 г жиру.