Печерський суд наклав арешт на "вишки Бойка"

Печерський районний суд Києва наклав арешт на самопідіймальні плавучі бурові установки, відомі як "вишки Бойка"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Клопотання про арешт було подане Генеральною прокуратурою України у рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року, в рамках якого розслідується зловживання посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз України" і "Чорноморнафтогазу" при закупівлі даних установок.

Суд ухвалив накласти арешт "на самопідіймальні плавучі бурові установки". В ухвалі суд погодився, що наразі є достатньо підстав вважати, що ці бурові установки "є предметом, знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом а також може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру для забезпечення цивільного позову".

Також в ухвалі згадується факт незаконного переміщення вишок 14 грудня 2015 року, коли бурові установки "були переміщені з Одеського газового родовища, що розташоване на північно-західній частині шельфу Чорного моря ближче до тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації, території Автономної Республіки Крим".