Шокін наказав перевірити законність розподілу апеляції Корбана

Генеральний прокурор Віктор Шокін доручив відкрити кримінальне провадження щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення суду про арешт лідера партії УКРОП Геннадія Корбана

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін 5 січня 2016 року доручив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за результатами розгляду звернення голови Апеляційного суду м. Києва щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Г.Корбана", - йдеться у повідомленні.

Шокін доручив провести досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні із залученням фахівців Служби безпеки України.

Так, у своєму зверненні голова Апеляційного суду Києва повідомив, що 30 грудня 2015 року працівниками суду згідно вимог ст. 35 Кримінального процесуального кодексу України апеляційну скаргу адвоката Корбана зареєстровано в автоматизованій системі електронного документообігу та здійснено автоматизований розподіл справи серед суддів, які уповноважені розглядати провадження зазначеної категорії.

31 грудня до Апеляційного суду надійшли численні звернення захисників Корбана, а також звернення народного депутата Ігоря Луценка про наявність підстав вважати, що під час розподілу вказаної судової справи мали місце дії, пов’язані із втручанням в автоматизовану систему документообігу суду.

Окрім того, до суду надійшло звернення народного депутата Олександра Грановського, який ставить питання про необхідність проведення перевірки доводів захисників Корбана щодо можливих обставин втручання в автоматизовану систему суду з метою недопущення зловживання даним фактом під час розгляду справи в апеляційному суді.