Світові лідери засудили випробування водневої бомби в КНДР

Євросоюз, США, Росія та інші країни засудили випробування Пхеньяном водневої бомби

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

Якщо інформація про випробування ядерної бомби Пхеньяном підтвердиться, то це буде являти собою серйозне порушення міжнародних зобов'язань КНДР, йдеться у заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Це представить собою серйозне порушення міжнародних зобов'язань Північної Кореї не виробляти і не випробовувати ядерну зброю, як це визначено кількома резолюціями РБ ООН", - сказала Могеріні.

Вона підкреслила, що дії КНДР представляють загрозу безпеці всього регіону Північно-Східної Азії. Могеріни має намір обговорити це питання з главами МЗС Японії і Південної Кореї.

Ситуацію прокоментували також і в МЗС Росії.

"Подібні дії загрожують загостренням становища на Корейському півострові, яке і без того характеризується досить високим потенціалом військово-політичної конфронтації", - йдеться у коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової.

Прес-секретар президента США Барака Обами з національної безпеки Ради, Нед Прайс закликав Північну Корею виконувати свої міжнародні зобов'язання. США підкреслили, що зроблять все для захисту своїх союзників у регіоні.

Додамо також, що сьогодні Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання, щоб обговорити випробування КНДР водневої бомби. Засідання ініціювали США та Японія.