Угорські ЗМІ: Орбан сьогодні може таємно зустрітися із Качинським

Зустріч має відбутися у курортному містечку на півдні Польщі. Втім, речники обох урядів не підтверджують цю інформацію

У середу може відбутися неофіційна зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та лідера польської партії влади "Право і Справедливість" Ярослава Качинського.

Про це із посиланням на угорські ЗМІ повідомляє польський телеканал TVN24. Орбан приїде до курортного містечка на півдні Польщі на запрошення "Права і Справедливості". Під час візиту угорський прем'єр зустрінеться із лідером партії Качинським, та можливо із своєю польською колегою Беатою Шидло.

Інформацію про це угорському інформаційному порталу vs.hu надали джерела в угорському уряді. За словами речника угорського уряду, він не може підтвердити зустріч через те, що має можливість коментувати лише офіційні зустрічі Віктора Орбана. Інформацію про зустріч також не підтверджує і речник уряду Польщі Ельжбета Вітек.

Як Качинського, так і Орбана гостро критикують через їх авторитарний стиль правління. Угорський уряд вже декілька років зазнає гострого засудження з боку Брюсселю через тиск на ЗМІ та політичних опонентів. Після приходу до влади "Права і Справедливості" у Польщі  аналогічні закиди почали звучати і у бік Варшави.

У лютому 2015 року Качинський відмовився від зустрічі із Орбаном через проросійську політику Будапешта. До цього стосунки між двома політиками довгий час були дружніми, а партія "Право і Справедливість" була партнером політичної сили угорського прем'єра "ФІДЕС".