Бойовики 18 разів обстріляли воїнів АТО за різдвяну добу

З початку доби зафіксовано 18 епізодів використання бойовиками зброї проти українських підрозділів

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Злочинці з проросійських бандформувань не припиняють порушувати режим "повної тиші". З початку доби зафіксовано 18 епізодів використання ними зброї проти українських підрозділів. Все частіше загарбники вдаються до застосування озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що по обіді бойовики прицільно обстріляли один з опорних пунктів ЗСУ в районі Невельського з озброєння танку, БМП та великокаліберних кулеметів.

"Ще один прицільний обстріл відбувся на Горлівсько-Світлодарській дузі. Там бандити зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили в бік наших воїнів біля Луганського. По Зайцевому НЗФ вели неприцільний вогонь з 82-мм міномету. Окрім того, ворог не припиняє здійснювати збройні провокації в районі н.п. Піски, Опитне, Авдіївка, Новгородське, Майорськ та Луганське", - пишуть військові.

У прес-центрі розповідають, що бойовики використовують здебільшого стрілецьку зброю, але час від часу лунають постріли й з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. 

"На Луганщині та Маріупольському напрямку сьогодні тихо", - підсумували у повідомленні.