Фотофакт: Dolce & Gabbana випустить колекцію стильних дизайнерських хіджабів

Модний будинок готує для мусульманок дизайнерський одяг – стильні і красиві хіджаби та абайї з мереживом, вишивкою та стразами

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily Mail.

Італійський модний будинок Dolce & Gabbana вирішив порадувати мусульманок.

Колекції марки традиційно популярні у клієнток з близькосхідних арабських країн, але до теперішнього часу стиль Доменіко Дольче і Стефано Габбана не дозволяв мусульманкам, що суворо дотримуються релігійних правил, носити одяг італійських модельєрів поза власного будинку. 

У хіджабах і абайях з нової колекції жінки зможуть з'являтися в громадських місцях, не порушуючи релігійних норм ісламу. Одяг декоровано мереживом, вишивкою, аплікацією, стразами та напівдорогоцінним камінням у характерному стилі Dolce & Gabbana. Також модельєри доповнили його колекцією сонцезахисних окулярів, в декорі яких повторюються орнаменти, що прикрашають одяг. 

Дизайнери використовували виключно абстрактні і рослинні мотиви, оскільки зображення людей в ісламі не вітаються.

Анонс колекції викликав негативну реакцію низки європейських феміністок в соціальних мережах: на їхню думку, випуск колекції знаменує "ідеологічне приєднання" Дольче і Габбани до закріпачення жінок.

Хіджаб (у перекладі з арабської - "покривало") - традиційний одяг мусульманської жінки, у західній традиції термін відноситься тільки до головних хусток, повністю закриває шию і волосся. Носіння хіджабу - одна з вимог шаріату. Абайя - жіноче довге й широке плаття без пояса, з довгими рукавами, яке також відповідає вимогам шаріату.

Шаріат - звід мусульманських релігійних, юридичних та побутових правил, заснованих на Корані і Сунні (ісламському священному переказі).