Південна Корея та США разом вироблять санкції проти КНДР

Пак Кин Хе і Барак Обама під час 20-хвилинної телефонної розмови погодилися, що Північна Корея повинна заплатити відповідну ціну за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН

Про це повідомили у прес-службі південнокорейського лідера, передає Еспресо.TV.

Президенти Республіки Корея і США домовилися співпрацювати з метою введення додаткових санкцій щодо КНДР у зв'язку з проведеними цією країною 6 січня ядерним випробуванням. 

"Пак Кин Хе і Барак Обама в ході 20-хвилинної телефонної розмови погодилися, що Північна Корея повинна заплатити відповідну ціну за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент США "обіцяв вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки Південної Кореї", а Пак Кин Хе подякувала йому за це. У поширеному за підсумками розмови повідомленні Білого дому також наголошується, що два лідери домовилися "виступити єдиним фронтом для того, щоб підготувати адекватну відповідь міжнародного співтовариства на провокації" КНДР.

Пак Кин Хе і Барак Обама "засудили проведені Північчю випробування і погодилися, що її дії порушують міжнародне законодавство, включаючи кілька резолюцій РБ ООН".