В Угорщині заборонили тримати собак на ланцюгах

З 1 січня 2016 року в Угорщині вийшла заборона на утримання собак на ланцюгах. Порушників заборони штрафуватимуть

Про це йдеться в постанові уряду Угорщини, передає Еспресо.TV

У постанові уряду говориться, що в ситуаціях, коли потрібно запобігти втечі собаки, власник собаки може її закрити або ввести заспокійливе. Якщо власник собаки буде тримати її на ланцюгу під будь-яким приводом, він буде оштрафований на 150 тис. форинтів ($50). Власник також буде оштрафований, якщо собака втече, штрафом у розмірі від 90-100 тис. форинтів (близько $35).

"А в Румунії тримати собак на ланцюгу заборонено з 2008 року", - стверджує колишній сенатор Румунії Маріус Марінеску, нинішній президент Федерації захисту тварин і навколишнього Середовища (FPAM). По суті, він і став ініціатором прийняття цього закону в країні.

Жорстоке поводження і жорстокість по відношенню до тварин в Румунії караються позбавленням волі на строк до 3 років. Контролює виконання цього закону санітарно-ветеринарна поліція. Також вона займається питаннями контролю за утриманням тварин на фермах, в зоомагазинах, зоопарках, цирках і притулках.

Відомі також локальні випадки заборони утримання собаки на ланцюгу. Приміром в 2014 році в місті Уелдон в Північній Кароліні (США) був також прийнятий такий закон. Активісти організації Форма PETA двері в двері обійшли всіх власників собак, щоб пояснити нові правила утримання тварин, також вони пропонували людям можливість каструвати і лікувати вихованця безкоштовно.

По місту були розклеєні величезні бігборди, які сповіщали про заборону утримання собак на ланцюгах.