ОБСЄ зафіксувала бойові навчання терористів у "ЛНР"

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зафіксувала проведення навчань із застосуванням бойової зброї в самопроголошеній "Луганській народній республіці"

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за 8 січня, повідомляє Еспресо.TV.

"Спостерігається в цілому спокійна обстановка, за винятком Горлівки та Тельманове, де спостерігаються чисельні порушення режиму припинення вогню. У Луганській області була зафіксована бойова стрілянина під час навчань у багатьох районах, що не контролюються урядом", - йдеться у звіті місії.

Відзначається, що в Горлівці спостерігачі місії чули перестрілки з артилерії і реактивних систем залпового вогню в ніч з 7 на 8 січня.

"Були чутні численні вибухи, які були частиною навчань - бойовою стрільбою, недалеко від Шимшинівки. В Алчевську зафіксовані 20 вибухів, в Олексіївці - 4 важких артилерійських вибухи за 10 км від південного сходу; і, в Алчевську 20 вибухів в 3 км на схід ", - йдеться в повідомленні.

СММ на непідконтрольних територіях зафіксувала 6 танків біля Шимшинівка (27 км на північний захід від Луганська) і 26 танків біля Круглика (31 км на північний захід від Луганська).

"Спостерігачі зафіксували важку зброю в районі Нетайлове (Донецька область): самохідну систему РСЗВ. Також помічені 10 гаубиць 2C1 (122 мм) поруч з контрольованою" ЛНР "Олексіївкою (Луганська область)", - йдеться у звіті.

Також на контрольно-пропускному пункті "ДНР" поблизу підконтрольному їм Жовтню "командир" цього пункту наполягав, щоб спостерігачі СММ покинули свої транспортні засоби і пред'явили посвідчення особи ОБСЄ у вікно представникам "ДНР".