Кандидат на пост голови Каталонії виступає за її від'єднання від Іспанії

За словами Карлеса Пьюджмонта, варто "почати процес створення незалежної держави"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Кандидат на пост голови уряду Каталонії Карлес Пьюджмонт підтримує процес виходу області зі складу Іспанії. Виступаючи в неділю в парламенті автономії, він заявив, що необхідно "почати процес створення незалежної держави"

У суботу виконуючий обов'язки голови області Артур Мас повідомив, що не буде переобиратися в якості прем'єра автономії. У цьому зв'язку він запропонував кандидатуру мера Жирони на посаду голови уряду. 

Рішення висунути Пьюджмонта на пост глави Каталонії обумовлено тим, що об'єднання "Кандидати за народну єдність" відмовилося підтримати Маса на цій посаді. Крім того, у випадку, якщо партіям, що пройшли до парламенту Каталонії, не вдасться узгодити кандидатуру прем'єра, автономію чекають позачергові вибори в березні поточного року. 

27 вересня 2015 року в Каталонії відбулися вибори, за підсумками яких перемогу здобула сепаратистська "Разом "За". Однак вона не змогла отримати абсолютну більшість у 135-місцевому парламенті. У цьому зв'язку коаліція спробувала заручитися підтримкою "Кандидатів за народну єдність", які також виступають за вихід області зі складу королівства і мають 10 мандатів.