Ліга арабських держав проводить екстрене засідання

Засідання Ліги арабських держав на рівні міністрів закордонних справ проходить через кризу між Саудівською Аравією та Іраном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Эхо Москвы".

Глава Ліги Набіль Аль-Арабі поклав відповідальність на іранську владу за атаки на диппредставництва Саудівської Аравії в країні. Генсек організації назвав дії Тегерана провокацією.

Об'єднані арабські емірати також засудили позицію Ірану. Міністр закордонних справ ОАЕ головує на сьогоднішньому засіданні. Шейх Абдалла закликав усі арабські країни виробити єдину позицію щодо Ірану, щоб покласти край інтервенції в регіоні.

Сама Саудівська Аравія вважає, що втручання Тегерана - це відверте порушення всіх міжнародних конвенцій і норм. Також це підриває стабільність в регіоні.

Напруженість між Саудівською Аравією та Іраном почалася після страти 2 січня саудівського шиїтського проповідника аятолли Німра ан-Німра. Іранські демонстранти, які були обурені цією карою, на наступну ніч атакували диппредставництва Ер-Ріяда в Тегерані і Мешхеді. У відповідь Саудівська Аравія перервала всі відносини з Іраном.