"Керол", "Стів Джобс" чи "Легенда Г'ю Гласса": Незабаром оголосять переможців "Золотого глобуса"

У Лос-Анджелесі о 3:00 за київським часом оголосять імена переможців у 25 категоріях престижної кінопремії Асоціації іноземних журналістів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Вже зовсім скоро у Лос-Анджелесі назвуть лауреатів престижної американської премії "Золотий глобус". Її присуджує Асоціація іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, яка об'єднує близько 90 осіб. У кіноіндустрії США цей трофей поступається за престижністю лише "Оскару".

Список номінантів складено за результатами голосування членів асоціації, які представляють 55 країн світу та понад 250 млн читачів. Щороку іноземні журналісти беруть інтерв'ю у майже 400 акторів, режисерів, сценаристів і продюсерів, роблять репортажі зі зйомок і переглядають більше 300 стрічок.

Цьогоріч фаворитом є фільм режисера Тодда Хейнса "Керол". Стрічка про кохання і складні взаємини двох жінок потрапила відразу в п'ять номінацій, у тому числі в головну - "Найкращий повнометражний (драматичний) фільм". На звання "Найкраща актриса драматичного фільму" претендують виконавиці головних ролей картини - Кейт Бланшетт і Руні Мара. Хейнс побореться за право стати "Кращим режисером", а "Керол" - за отримання "Золотого глобуса" за музику до фільму (композитор - американець Картер Беруелл).

Чотири номінації набрали картини "Стів Джобс", "Гра на зниження" і " Легенда Г'ю Гласса ". У три категорії кожна включені фільми "Кімната", "У центрі уваги", "Дівчина з Данії", "Мерзенна вісімка" і "Марсіанин".

Серед претенденток на звання "Кращої актриси драматичного фільму", крім Кейт Бланшетт і Руні Мари, названі Брі Ларсон ("Кімната"), Сірша Ронан ("Бруклін") і Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії").

Краща комедія або мюзикл у категорії "Краща комедійна картина / мюзикл" - кінострічки "Джой", "Марсіанин", "Шпигун", "Дівчина без комплексів" і "Гра на зниження".

"Кращим актором комедії або мюзиклу" можуть стати Крістіан Бейл і Стів Карелл ("Гра на пониження"), Марк Руффало ("Нескінченно білий ведмідь"), Метт Деймон ("Марсіанин") і п'ятиразовий володар "Золотого глобуса" Аль Пачіно ("Денні Коллінз"). За номінацію "Краща актриса комедії або мюзиклу" боротимуться Дженніфер Лоуренс ("Джой"), Мелісса МакКарті ("Шпигунка"), Емі Шумер ("Дівчина без комплексів"), Меггі Сміт ("Леді у фургоні") і Лілі Томлін ("Бабуся").

Серед номінантів на звання "Кращий режисер" - Алехандро Гонсалес Іньярріту ("Легенда Г'ю Гласса"), Том МакКарті ("У центрі уваги"), Рідлі Скотт ("Марсіанин"), Стівен Спілберг ("Міст шпигунів"), Квентін Тарантіно ("Мерзенна вісімка") і Тодд Хейнс ("Керол"). На премію за "Кращий сценарій" претендують фільми "Мерзенна вісімка", "У центрі уваги", "Стів Джобс", "Кімната" і "Гра на зниження".