У дев'яти населених пунктах Криму знову немає світла

Жителі деяких селищ анексованого півострова залишилися без електроенергії через аварію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

Як зазначає прес-служба російського "уряду" Криму з посиланням на РЕМ Сімферопольського району, 10 січня в Криму через аварію на високовольтній лінії без електроенергії залишилися дев`ять населених пунктів.

"У зв'язку з аварією на лінії електропередачі 35 кВ відключені від електрики такі населені пункти: Гвардійське, Софіївка, Совхозне, Маленьке, Журавлівка, Широке, Дивне, Сторожеве, Купріно", –йдеться в повідомленні.

Ремонтні роботи тривають.

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося до Криму до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія не подається, оскільки закінчилася дія українсько-російського контракту з постачання електрики на півострів.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та по енергомосту з Кубані. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах. З 22 листопада 2015 року на території півострова діє режим надзвичайного стану.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.