Фотофакт: У США застрелили лева, з вух якого росли зуби

Представники державного департаменту рибного лову й полювання Айдахо виступили з офіційною заявою з приводу незвичайного мисливського трофея

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Naked Science.

Заява влади з цього приводу викликала широкий суспільний резонанс, фото трофея було опубліковане на сайті штату Idaho State Journal. 

За словами представників департаменту, звір був убитий в південно-східній частині Айдахо, неподалік від міста Престон.

У департаменті відзначили, що лев був застрелений легально. Наприкінці грудня минулого року він напав на собаку одного з місцевих фермерів. Собака вижила, але лев став об'єктом полювання.

"У лева мається незвичайна аномалія. На лівій стороні чола тварини  є повністю сформувані зуби і, схоже, вуса", - відзначили в департаменті.

Відповідно до офіційної версії властей, аномалії є результатом того, що всередині материнської утроби лев знаходився не один, а зі своїм близнюком, і в підсумку звірі зрослися таким незвичайним чином. Один плід "поглинув" інший.

Також експерти не виключають тератому - рідкісний вид пухлини (у тому числі і мозку), що представляє собою подобу органів. Простіше кажучи, пухлини у вигляді пальців, зубів і так далі. Раніше подібної деформації в Айдахо не бачили жодного разу, йдеться в заяві.
 
Гірські леви мешкають в Айдахо великою популяцією, проте в силу природної скритності вкрай рідко попадаються на очі людині. Винятком стають холодні зими, коли видобуток цих хижаків перебирається до теплішого підніжжя гір.