Путін розповів, як вибачався перед Меркель через собаку

Президент Росії Володимир Путін заявив, що він не знав про страх канцлера Німеччини Ангели Меркель перед собаками, коли прийшов на зустріч до неї в 2007 році в супроводі лабрадору

Про це Путін розповів в інтерв'ю німецькому виданню Bild, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, йому хотілося зробити Меркель приємне, показавши свого собаку. "Я потім пояснив і вибачився за це", - стверджує Путін.

Водночас він висловив переконання, що відносини між Росією і Німеччиною не вдалося зіпсувати, і звинуватив ЗМІ в спробах це зробити.

"Взаємна симпатія двох народів - це найголовніше, це лежить в основі наших відносин. Незважаючи на спроби - на ваші спроби, на спроби ваших колег - зіпсувати наші відносини за допомогою засобів масової інформації і антиросійської пропаганди, мені здається, все одно це зробити не вдалося так, як вам би хотілося. Не ваші особисто, звичайно. Я маю на увазі ЗМІ взагалі, в цілому, в тому числі в Німеччині", - заявив Путін.

Він вважає, що у Німеччині дуже сильний закордонний вплив на засоби масової інформації, "насамперед із-за океану".

"У нас стосунки зберігаються, ми регулярно зустрічаємося з федеральним канцлером на різних заходах, сім разів у минулому році зустрічалися, 20 разів розмовляли з нею телефоном ", - похвалився російський президент.