Путін шантажує, що закриє кордон лише після внесення змін до Конституції України

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про відмову повернути Україні контроль за українсько-російським кордоном на Донбасі до внесення змін у Конституцію

Про це російський президент заявив в інтерв'ю виданню Bild, передає прес-служба адміністрація президента Росії.

Путін нагадав, що умови відновлення повного контролю за державним кордоном  прописані в Мінських угодах. Тобто, спочатку конституційна реформа, політичні процеси, а потім на основі цих процесів створення атмосфери довіри і завершення всіх процесів, у тому числі закриття кордону.

"Наші європейські партнери - і канцлер ФРН, і президент Франції - повинні якось побільше вникати, мені здається, у всі ці проблеми", - заявив Путін. 

Російський президент вважає, що в Мінських домовленостях йдеться про те, що зміни до Конституції України повинні діяти на постійній основі.

"Уряд України вніс в перехідні положення  закон про особливий статус цих територій, раніше прийнятий. Але цей закон, який вони внесли до Конституції, прийнятий лише на три роки. Два роки вже минуло. Коли ми зустрічалися в Парижі, і канцлер ФРН і президент Франції погодилися з тим, що цим закону повинен бути наданий інший характер, і він повинен бути включений туди на постійній основі", - сказав Путін.

Також російський президент додав, що зміни до Конституції не були затверджені Верховною Радою навіть у нинішньому вигляді.

"Однак ця Конституція не була проголосована в тому вигляді, в якому вона зараз є, а закону так і не надано статус постійно діючого. Як можна вимагати від Москви те, що повинні зробити в Києві наші колеги своїм рішенням?", - резюмував Путін.