У прокат виходить найкраща комедія 2015 року за версією Європейської кіноакадемії

14 січня на екранах українських кінотеатрів стартує парадоксальна стрічка Роя Андерссона "Сидів голуб на гілці, міркуючи про буття"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Артхаус Трафік".

Фільм складається з 39 трагікомічних ескізів, чия дія відбувається у невизначеній західноєвропейській країні. Епізоди об'єднує історія двох комівояжерів, які продають дрібнички для вечірок. Під час своєї подорожі вони потрапляють до різних ситуацій, що показують красу і крихкість нашого світу. За словами Роя Андерссона, його фільм – "про нікчемність і велич людини".

Прем'єра картини відбулася на Венеційському МКФ, де стрічка здобула найвищу нагороду кіноогляду – Золотого лева. Окрім того, "Сидів голуб на гілці, міркуючи про буття" був визнаний найкращою комедією 2015 року з версією Європейської кіноакадемії.

Рой Андерссон – метр шведського кіно, автор 5 трагікомічних фільмів. Режисер традиційно працює без сценарію і знімального графіка, створює картини на власній кіностудії, де будує унікальні павільйони для кожної сцени, а серед його акторів найчастіше немає жодного професіонала.

"Сидів голуб на гілці, міркуючи про буття" – підсумкова частина трилогії Андерссона про сутність життя, котрій передували стрічки "Пісні з другого поверху" (приз журі Каннського кінофестивалю) і "Ти, що живе".