У США з передвиборчого мітингу Трампа вигнали мусульман

З передвиборчого мітингу скандального кандидата у президенти США Дональда Трампа, що проходив у містечку Рок Гілл у Південній Каліфорнії, вигнали мусульман

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Euronews.

Спершу охорона взяла під руки чоловіка у мусульманській шапочці. Той вигукнув з місця: "Іслам - не проблема!", за що був виведений із зали під гикання публіки.

Потім те саме зробили з жінкою, яка стояла мовчки неподалік від Трампа. На ній був хіджаб та футболка з написом: "Салам. Я прийшла з миром", а також жовта зірка зі словом "Мусульманка" - по аналогії з тими знаками, які нацисти змушували носити євреїв під час Другої світової війни.

Коментуючи цей інцидент, Трамп говорив про проблему ненависті з боку мусульман до американців, яку важко розв'язати.

Пізніше 56-річна стюардеса Роуз Хамід так пояснила свою присутність на мітингу Трампа: "Я не хотіла переривати виступ. Я не хотіла спричиняти жодних проблем. Моєю метою було просто стояти там і дати людям зрозуміти, що кандидату в президенти не варто говорити такі слова".

Рада з американсько-ісламських відносин вимагає від Трампа вибачитися перед жінкою за таке ставлення. "Дії щодо Роуз Хамід шлють страхітливе послання американським мусульманам", - йдеться у зверненні організації.