Учені знайшли ще одну причину хвороби Альцгеймера

Дослідники з Університету Саутгемптона з'ясували: причиною розвитку хвороби Альцгеймера може бути запальний процес в головному мозку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Medical News Today

Дослідники проаналізували зразки тканин головного мозку здорових людей і тих, у кого було діагностовано хворобу Альцгеймера. Виявилося, що у людей, які страждають цим захворюванням, в головному мозку була збільшена кількість клітин мікроглії, які беруть участь в регуляції запальних процесів.

Учені також вивчали мозок мишей, що страждали хворобою Альцгеймера: якщо хвороба прогресувала, кількість мікроглії в головному мозку збільшувалася. Експерти з'ясували: оральний прийом гризунами інгібітора, блокуючого роботу білка CSF1, запобігав збільшенню кількості мікрогліальних клітин. Цей же інгібітор допомагав зберегти зв'язки між нейронами, втрата яких є однією з характерних рис хвороби Альцгеймера.

Автори відзначають, що препарат дозволяв позбутися лише від "надлишку" мікроглії. Учені планують створити безпечний для людини інгібітор CFS1 і протестувати його дію на пацієнтах, які страждають на хворобу Альцгеймера.