В Україні започаткували програму працевлаштування поранених в АТО воїнів

Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України та Головне управління Нацполіції України в Києві започаткували програму працевлаштування поранених під час бойових дій на Сході України

Про це повідомив начальник ДПН Ілля Кива, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

Олександр Зозуля і Леонід Левицький були поранені під час бойових дій на сході України. Обоє можуть бути працевлаштовані за нововведеною програмою працевлаштування.

"27-річний житомирянин Леонід Левицький – артилерист 30-ї механізованої бригади, служив старшим навідником самохідної артилерійської установки. Отримав поранення в ногу під час ведення складного бою з противником під час виходу із с. Степанівка Донецької області. 38-річний старший лейтенант Збройних Сил України Олександр Зозуля – родом з Чернівців. Він 5 місяців ніс службу в зоні проведення АТО на посаді командира взводу мінометної батареї 128-ї бригади ЗСУ. В армію прийшов за мобілізацією. При захисті опорного пункту Олександр отримав тяжку травму: танк двічі проїхав по його тілу. У результаті військовий втратив ліву руку, у нього також травмована нога. Однак Олександр не втрачає бадьорості духу і готовий продовжити службу Україні", - йдеться в повідомленні. 

Начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Кива зазначив, що пілотний проект забезпечення робочими місцями інвалідів-учасників АТО був започаткований його підрозділом спільно з Головним управлінням Національної поліції України в Києві за підтримки глави МВС Арсена Авакова. За цією програмою близько 30 колишніх бійців зможуть отримати роботу в Департаменті протидії наркозлочинності.

"Вчора вони за нас віддавали свої життя, а сьогодні наше завдання – не викинути їх і дати їм можливість жити повноцінно жити", – підкреслив Кива.