Шейх Салман погрожує відібрати у Росії ЧС-2018

Кандидат у президенті ФІФА шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, заявив, що готовий переглянути результати виборів країн-господарок ЧС-2018 та ЧС-2022, якщо очолить організацію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на insidethegames.biz.

За словами шейха Салмана це станеться, якщо судом будуть доведені серйозні порушення при виборі Росії та Катару організаторами турнірів. Він не уточнив, якій країні віддав би перевагу, якби процедура виборів відбулася повторно.

Раніше кандидат на пост президента ФІФА принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн закликав негайно опублікувати доповідь екс-глави слідчої палати комітету з етики Майкла Гарсії, що стосується розслідування процедури виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Раніше ФІФА оголосила, що не знайшла порушень в процесі виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. Звіт був опублікований не повністю, що викликало критику з боку Гарсії, який у результаті в грудні 2014 року залишив свій пост. Пізніше виконавчий комітет ФІФА ухвалив рішення повністю опублікувати доповідь Гарсії, яка займає 430 сторінок.