У Києві активісти заблокували роботу тютюнового монополіста з Росії

У Києві розпочалася громадська блокада складів тютюнового монополіста "Мегаполісу", який належить російському олігарху Ігорю Кєсаєву

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Ігор Лапін, передає Еспресо.TV.

"Мегаполіс" геть. Кесаєва в санкційний список. Кауфман - агент Кремля. Ми розпочали роботу по блокуванню монополіста на території України. Антимонопольному комітету старт до роботи", - написав він.

Фото: Facebook Андрія Левуса

Лапін наголосив, що блокада триватиме три доби і проводиться в Києві, Ковелі, Луцьку, Рівному, Львові та Тернополі.

"Мета акції - привернути увагу влади до того, що на українському ринку дистрибуції тютюнових виробів працює російський монополіст, власник якого є водночас президентом фонду ветеранів ФСБ і власником російського збройного заводу ім. Дегтярьова. Окупаційним бізнесом в Україні керує смотрящий Януковича Кауфман", - підкреслив нардеп.

Організаторами акції виступають громадські організації, серед яких регіональні спілки ветеранів АТО.

Читайте також: І ще раз про контрабанду цигарок та політичні ігри

"Ми вимагаємо внесення компанії "Мегаполіс" до санкційного списку РНБО та адекватних рішень Антимонопольного комітету, який зобов'язаний боротись проти монополістів, а не покривати їх", - додав Лапін.

У Львові, зокрема, блокування "Мегаполіса" розпочалося сьогодні близько третьої ночі. У блокуванні беруть участь 200 активістів.

Фото: Facebook Ігоря Лапіна

Народний депутат Сергій Висоцький, у свою чергу, зазначив, що компанія "Мегаполіс-Україна" була заснована російською компанією "Мегаполіс" та "сімєю Януковича".

"За часів минулої влади стала монополістом по дистрибуції сигарет в Україні. За нашими даними, поділили компанію 50 на 50", - пише він у Facebook.

За його інформацією, власник "Мегаполіса" Кєсаєв є головою благодійного фонду "Моноліт".

"Навіть у статутних документах цього фонду говориться про те, що основним завданням благодійників є "підтримка економічних, медичних, соціальних і культурних потреб гостронужденних співробітників ФСБ Росії, в тому числі звільнених у запас та членів їх сімей", - наголосив Висоцький.

Крім того, Кєсаев є власником російського заводу імені Дегтярьова.

"Крім особливо важливих для гостро потребуючих у культурному дозвіллі співробітників ФСБ мопедів цей завод виготовляє стрілецьку зброю, бомби для ПЗРК і ПТРК, в тому числі для ПТРК "Корнет-е". Наберіть в Google "корнет Донбас" і подивіться, скільки наших пацанів загинуло від продукції заводу товариша Кєсаєва. Заводу, який профінансували самі українські громадяни через "Мегаполіс-Україна", - зауважив нардеп.