5 місць Києва, які варто відвідати до кінця січня

Новорічні та різдвяні свята залишилися позаду, проте зимові розваги тривають

Еспресо.TV пропонує список цікавих місць та заходів Києва для відвідування в січні, які подарують неймовірні емоції і незабутні враження

Головна ялинка країни

Киян і гостей столиці чекає ще цілий тиждень чарівного свята на Софіївській площі – "Новий рік між двома дзвіницями". У переддень Нового року за старим стилем, 13 січня, тут пройде битва щедрівок, концертна програма "Щедрий вечір", а також флешмоб "Ланцюг щастя між двома дзвіницями". 14 січня організатори обіцяють концертну програму "Новорічний карнавал". Урочисте закриття Головної ялинки країни відбудеться в суботу, 16 січня.

Дерево кохання

Прийти на Софіївську площу варто ще й за найромантичнішим настроєм. Це найкраще місце для прогулянки закоханих пар. На алеях різдвяного ярмарку можна зігрітися ароматним глінтвейном і отримати любовне передбачення на маленькому серці – від романтичного бренду "OREANDA". У стильній фірмовій фотозоні бренду "виросло" справжнє Дерево кохання, яке стало новим символом для всіх закоханих. Усім покупцям ароматного глінтвейну в будиночку "OREANDA" дають стрічку, на якій необхідно написати ім'я коханої людини. Цю стрічку пропонують зав'язати на Дереві кохання – щоб у 2016 році збулися найромантичніші бажання. Фотозона "OREANDA" і Дерево кохання вже стали улюбленим місцем фотосесій для пар, які вирішили поєднати свої долі і серця на початку 2016 року.

Фестиваль "Зимова країна"

До кінця зими продовжить роботу грандіозний фестиваль "Зимова країна" в Експоцентрі України (ВДНГ). Сюди варто прийти, якщо ви так і не встигли загадати бажання Дідові Морозу, сходити на фантастичне шоу "Вартові мрій", покататися на найбільшій в столиці ковзанці, тюбінгових гірках і відвідати Музей льодових скульптур. Також тут з'явилися нові фотозони для кращих зимових фото. Дерев'яний будиночок "OREANDA" з оленячою упряжкою та подарунками немов перенеслися з романтичної зимової казки. Саме в цих декораціях можна зробити найяскравіші фото цієї зими. Старий Новий рік на ВДНГ відзначать у суботу 16 січня – концертом гурту "Мандри" і найбільшим в Європі парадом Санта-Клаусів.

Перший і єдиний у Києві ICE BAR

Цього року столиця України приєдналася до світового тренду зимових розваг. На території Експоцентру України створено справжній крижаний бар – ICE BAR "Хортиця". На його створення знадобилося сорок тон льоду. ICE BAR спроектований за подобою сніжно-крижаних ескімоських будинків іглу. Інтер'єр виконаний в кращих традиціях світових крижаних барів. Столи і лави тут зроблені з цілісних льодових блоків. Величезна барна стійка також витесана з масивної льодової брили. Усередині підтримується стабільна мінусова температура, яка дозволяє зберегти цілісність всіх споруд і скульптур. Відвідувачам ICE BAR пропонують welcome drinks від "Хортиця" – авторські настоянки в крижаних чарках. Також всі гості можуть зробити незвичайне фото на пам'ять – за допомогою фірмового фотобокса для селфі. Кожен день ICE BAR відвідують 800-1000 чоловік. Унікальний заклад прийматиме гостей до кінця зими.

Зимові фестивалі

На Співочому полі до 31 січня триває марафон зимових фестивалів "Зимова казка". З 14 по 17 січня тут відзначать Новий рік за старим стилем, свято Меланки, а також проведуть Фестиваль вареників. 22-24 січня присвятять Дню соборності України, Дню дружніх обіймів і Фестивалю студентської їжі. Низка січневих подій завершиться 31 січня святкуванням китайського нового року Вогняної мавпи і Фестивалем східних страв.