Царьов домовляється з КПРФ про участь у виборах до Держдуми, - ЗМІ

Колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів і відомий сепаратист Олег Царьов веде переговори з КПРФ про свою участь у виборах до Держдуми Росії

Про це повідомляє "Газета.ru" з посиланням на власні джерела, передає Еспресо.TV.

За словами співрозмовника видання в КПРФ, консультації про участь Царьова у виборній кампанії під егідою партії йдуть вже кілька місяців. Для сепаратиста обрання в Держдуму - це шанс продовжити публічну кар'єру.

"Ідея народилася в той момент, коли стало зрозуміло, що проект парламенту "Новоросії" заморожений, а в Україну Царьову повернення немає. Тоді і постало питання про те, що йому робити в російській політиці", - розповіло джерело.

Ще один співрозмовник видання в КПРФ каже, що "є десятки осіб", щодо яких партія розмірковує, чи висувати їх на вибори, не переводячи питання в практичну площину.

"Царьов в числі тих, хто перебуває "на олівці роздумів". Не менше, але й не більше, на сьогоднішній день", - запевняють в КПРФ.

Розмірковують не в останню чергу про те, що може дати партії висунення Царьова.

Інше джерело видання, близьке до адміністрації російського президента, стверджує, що можливість висунення Царьова від Компартії обговорювалася на зустрічі Геннадія Зюганова і Володимира Путіна в кінці грудня. Однак однозначної відповіді лідер КПРФ не отримав: "Йому повідомили, що стосовно Царьова існують і інші плани (у Кремля, - ред.)".

В результаті ситуація поки що залишилася невизначеною. За інформацією видання, в російських верхах розглядають можливість повернення Царьова або в новому статусі на Донбас, або його участі в інших проектах, пов'язаних з Україною.

Варто зазначити, що для висунення в російський парламент Царьову потрібно мати громадянство РФ. Сам сепаратист відмовився від будь-яких коментарів.