Медведєв заговорив про затримку зарплат росіянам

З урахуванням ситуації в економіці не виключено збільшення боргів по зарплаті в країні

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Сумарна заборгованість по зарплаті залишається досить значною, - заявив прем'єр на засіданні уряду. - Ну а з урахуванням стану справ в економіці цей процес може прискоритися, наростати. Але гроші , природно, повинні виплачуватися вчасно, в повному розмірі ". 

Прем'єр-міністр визнав загострення власних російських проблем в економіці на загальному негативному світовому економічному тлі. За його словами, універсального засобу від проблем у світовій економіці в уряду немає, але впливати на ринки потрібно і можна.

"У мене немає універсального засобу від існуючих зараз в світовій і російській економіці проблем, але якось намагатися впливати на ситуацію, у тому числі і на ринок вуглеводнів, можна", - сказав глава кабінету міністрів. Медведєв підкреслив, що ряд базових принципів і ключових інститутів світової економіки були порушені

"Нам ще належить зрозуміти, чи було це тимчасовим збоєм системи або пора формулювати нові закони співіснування", - заявив Медведєв, підкресливши, що зараз традиційні інститути перестають працювати. Причому такі проблеми постають не тільки перед сировинними державами, але й перед споживачами їхніх ресурсів.