Як готують кандидатів до нового українського спецназу

Відібрані кандидати до спецпідрозділу КОРД проходять курс підготовки

Триває двомісячне навчання з фізичної, вогневої та психологічної підготовки. Саме ці бійці в майбутньому виконуватимуть найскладніші завдання в українському поліцейському спецназі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

З 11 січня бійці відпрацьовують перші базові навички безпечного поводження зі зброєю. Наступним етапом стане опанування цих навичок вже у бойовому контакті.

"Лише після успішного закінчення цього курсу навчань бійці будуть призначені в елітний поліцейський спецназ КОРД", - наголосив заступник начальника Департаменту організації діяльності Корпусу оперативно-раптової дії Микола Путій.

Окрім вогневої та фізичної підготовки, з бійцями проводять і професійні психологічні заняття.

Саме така інтенсивна тренінгова технологія дозволяє надати їм фахові знання, вміння та навички. Курс триває паралельно з їхньою бойовою підготовкою, що надає практичної спрямованості цим психологічним заняттям і на практиці.

Доктор психологічних наук Денис Александров зазначив, що вже після перших занять майбутні працівники почали розуміти навіщо їм потрібна психологічна підготовка і як це може допомогти у практичній діяльності.

"Дуже важливим компонентом у діяльності КОРД є психологічна підготовка. Головне, щоб бійці були готові діяти в складних умовах і володіти такими специфічними навиками, як здатність до самоконтролю, керувати власними поведінковими реакціями, впливати на людей та взаємодіяти з іншими верствами населення", - повідомив Денис Александров.