Генштаб підтвердив проведення в Україні сьомої хвилі мобілізації

Генеральний штаб Збройних Сил України підтвердив проведення в Україні сьомої хвилі мобілізації

Про це повідомляє прес-служба Генштабу у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне необхідність доукомплектувати ЗСУ. Комплектація буде проводитися як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим менше необхідності в мобілізованих", - наголошується в повідомленні.

"Збройні Сили зацікавлені в максимальному комплектуванні професійними і мотивованими кадрами - військовослужбовцями служби за контрактом. Зараз ведеться робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль, для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане відома кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих", - розповідають у Генштабі.

Відзначається, що в ЗСУ проведена оптимізація військових частин і бойової підготовки, армія отримала нову техніку і озброєння.

"Ми робимо ставку на посилення бойових можливостей за рахунок навченості та забезпеченості, а не кількості особового складу. Таким чином, вже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні", - сказано в повідомленні.

"ЗСУ створюють умови для залучення контрактників. Військові, які відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на шість місяців. З 2016 року збільшена зарплата військовослужбовцям - для рядового вона складе близько 7000 гривень, а в зоні АТО будуть відповідні надбавки. Прийнято новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, що мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. Надалі умови служби та якість забезпечення поступово зростатимуть", - обіцяють в Генштабі.