Комік Джиммі Моралес вступив на посаду президента Гватемали

Колишній комедійний актор Джиммі Моралес вступив у п'ятницю на посаду президента Гватемали

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

На церемонії інавгурації був присутній віце-президент США Джо Байден, колишній король Іспанії Хуан Карлос I, а також лідери країн Південної Америки.

У своїй інавгураційній промові Моралес закликав громадян згуртуватися для боротьби з корупцією та бідністю і подякував тим, хто вже веде цю боротьбу.

46-річний Джиммі Моралес здобув перемогу на жовтневих виборах на тлі гучного корупційного скандалу, через який свій пост був змушений залишити його попередник на посаді глави держави Отто Перес Моліна.

Моліна був відсторонений від влади і позбавлений недоторканності за звинуваченням в отриманні хабарів від імпортерів за звільнення від митних зборів.

Джиммі Моралес - відомий гватемальський актор і продюсер. Різкий зліт популярності політологи пов'язують з втомою громадян Гватемали від політиків традиційного плану та корупції.

Існують деякі побоювання щодо його здібностей керувати країною, адже Моралес набагато краще розбирається в комедії, ніж у політиці. Крім того, як відзначають експерти, його передвиборна програма займала всього шість сторінок друкованого тексту, і по ній було досить складно судити про те, як Моралес збирається виводити країну з кризи.

Під час інавгурації він сказав, що розуміє всю складність ситуації, що її поліпшення здається майже неможливим. Моралес заявив, що "вірить в чудеса", і запевнив, що зможе впоратися з цим складним завданням.