Мінекономіки Росії визнало, що країна швидше біднішатиме в 2016

Згідно з новою версією прогнозу соціально-економічного розвитку Росії в 2016 році, росіяни біднішатимуть більш швидкими темпами, а економіку країни очікує продовження рецесії

Відповідний прогноз склало Мінекономрозвитку Росії, передає Еспресо.TV з посиланням на "Ведомости".

Мінекономрозвитку, передбачає погіршення основних показників: ВВП скоротиться на 0,8% проти очікуваного зростання на 0,7%; середньорічний курс рубля складе 68,2 руб. за долар; ціна Urals - $40, інфляція - 8,5%; відтік капіталу - $50 млрд.

Також росіяни в 2016 році біднішатимуть швидшими темпами: реальна зарплата скоротиться не на 0,2% (як прогнозувалося раніше), а на 3,5%, доходи населення - на 4%, а не на 0,7%, безробіття зросте до 6,3% замість 5,8%.

Як розповів виданню один з федеральних чиновників, параметри цього прогнозу можуть лягти в основу поправок до бюджету.

"У прем'єра протягом двох тижнів запланована ціла низка нарад і зустрічей з експертами з соціально-економічної ситуації і бюджетній політиці", - повідомила газеті прес-секретар глави уряду Дмитра Медведєва Наталія Тімакова.

Зростання промислового виробництва на 0,6%, яке передбачалося раніше, поступилося місцем очікуванню його спаду на 0,4%, споживання скоротиться на 2,5% замість передбаченого раніше зростання на 0,4%. При цьому інвестиції знизяться на 5%.

Влада готується переглянути параметри бюджету, оскільки він був зверстаний з розрахунку ціни на нафту в $50 за барель.