Нафта знову нижче $30. У рубля чергові антирекорди

Нафта Brent продовжує дешевшати, лютневі ф'ючерси торгуються по $ 29,92 за барель, в ході сесії їхня ціна опускалася до $ 29,64

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на лютий на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впала до цього часу на 4,8% до $29,7 за барель.

Аналітики пояснюють падіння котирувань нафти в п'ятницю очікуваннями швидкого зняття санкцій з Ірану, який давно вже обіцяв наростити поставки на світовий ринок, незважаючи на нинішній надлишок пропозиції.

Представник МЗС Ірану Хамід Баедінежад написав в Instagram, що його країна перебуває на останній стадії виконання домовленостей щодо ядерної програми. Як повідомляє Reuters, очікується, що санкції з Ірану знімуть протягом декількох днів.

Падіння світових цін на нафту також призвело до нового зниження курсу рубля. У ході сьогоднішніх торгів на Московській біржі вартість євро вперше з грудня 2014 року перевищила 84 руб. На максимумі вартість європейської валюти зросла сьогодні до 84,18 руб., що на 1,57 руб. вище за рівень закриття попередніх торгів. Дорожче євро востаннє коштував 17 грудня 2014, коли його курс піднімався до 92,195 коп.