Ріо-2016 вигнало фірми, які зривають зведення олімпійського тенісного центру

Влада Ріо-де-Жанейро розірвала контакт з компаніями, які зірвали терміни будівництва олімпійського тенісного центру до Ігор-2016

Відповідне рішення було опубліковано в четвер в офіційному виданні мерії міста, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Зведення спортивного об'єкту було доручено бразильським фірмам IBEG, Tangran і Damiani. Наразі будівництво тенісного центру завершено на 90%, проте в мерії стверджують, що роботи йдуть із відставанням від графіку.

За порушення термінів, передбачених контрактом, будівельні компанії будуть оштрафовані на 11 млн реалів (близько $ 2,7 млн).

У спільній заяві фірми відзначили, що здивовані рішенням і мають намір подати до міської влади позов, щоб отримати компенсацію за фінансові витрати і збиток репутації.

Кілька днів тому робітники, зайняті на зведенні тенісного центру, влаштували акцію протесту проти затримки виплати зарплати. Під час мітингу виникла пожежа, яка, однак, не заподіяв серйозного матеріального збитку.

На думку мера Ріо-де-Жанейро Едуарду Паеса, відмова будівельних компаній від своєчасної оплати праці співробітників є спробою шантажувати міську владу, щоб таким чином домогтися додаткового фінансування.

На будівництво тенісного центру виділено 200 млн реалів ($50,2 млн).

XXXI літня Олімпіада пройде з 5 по 21 серпня 2016 року. Це будуть перші Олімпійські ігри, які відбудуться в Південній Америці.